Expired: OPEN CALL: Fabrikken – To atelierer i stueplan

30.08.22 | Opslagstavle

OPEN CALL / Atelier

Ansøgningsfrist: 11. september 2022 kl. 23:59


To atelierer på FABRIKKEN for Kunst og Design udbydes nu i Open Call:


Atelier #6

Atelier #6 er beliggende i stueetagen og er 29 m2. Den månedlige faste ydelse er i 2022 DKK 2.948 + moms, hertil betales aconto DKK 1.000 + moms pr. bruger i atelieret, til variable driftsudgifter. Atelieret har ovenlysvinduer, stort dørparti og en lille hems velegnet til opbevaring.

Dato for overtagelse af atelier #6 er den 1. oktober 2022.


Atelier #10

Atelier #10 er beliggende i stueetagen og er 35 m2. Den månedlige faste ydelse er i 2022 DKK 3.559 + moms, hertil betales aconto DKK 1.000 + moms pr. bruger i atelieret, til variable driftsudgifter. Atelieret har udelukkende inddirekte dagslys.

Dato for overtagelse af atelier #10 er den 1. oktober 2022.


Se enkelte billeder af ateliererne nederst på siden.


ØVRIG INFORMATION

Udover privat atelier inkluderer den faste ydelse desuden:

 • Adgang til Danmarks største atelierbygning døgnet rundt
 • Arbejdsmulighed i dagtimerne i FABRIKKENs hal
 • Adgang til fælles køkken, toiletter og fælles have
 • Repræsentation på FABRIKKENs hjemmeside
 • Fagligt netværk med FABRIKKENs 70 professionelle kunstnere og designere
 • Mulighed for kuratorbesøg samt faglige og sociale arrangementer
 • Rabat på intern hal- og lokaleleje

Inkluderet i de variable driftsudgifter er vand, varme, el, renovation, internet og øvrige fællesudgifter.


FABRIKKEN tilbyder i udgangspunktet en tidsbegrænset brugeraftale på max tre år. Herefter er det muligt at ansøge om en ny lejeperiode på tre år. Der kan søges om ny lejeperiode op til tre gange. Den faste ydelse stiger med 5% pr. år, pr. 1/1. Der opkræves tre måneders fast ydelse i depositum for lejemålet. Ydelse og aconto betales kvartalsvist og kræver tilmelding til PBS.


NB: Der er åben fremvisning af begge atelierer mandag d. 5. september 2022 kl. 13-14.

Tilmelding til fremvisning er ikke nødvendig. Kontakt kontoret på tlf. +45 32 54 94 24 ved ankomst til FABRIKKEN.


ANSØGNING

Professionelle billedkunstnere og designere kan ansøge. Flere kunstnere og/eller designere kan ansøge sammen og skal i så fald sende én samlet ansøgning. Vær opmærksom på, at der betales variable udgifter pr. bruger i atelieret. Ved flere brugere i atelieret, underskrives individuelle brugeraftaler.

Vi lægger vægt på menneskelige og faglige fællesskaber, og vi forventer, at husets brugere deltager i fælles opgaver og begivenheder, så som diverse udvalg, Åbent Hus og de årlige arbejdsdage. Derudover er det et krav, at atelieret/værkstedet bliver brugt aktivt til kunstproduktion.


Ansøgningen skal indeholde følgende:

 • Kort beskrivelse af kunstnerisk praksis og eksempler på kunstnerens aktiviteter gennem de seneste år samt planlagte aktiviteter i nær fremtid
 • Kort beskrivelse af, hvordan kunstneren påtænker at bidrage til hhv. det faglige og det sociale fællesskab på FABRIKKEN
 • Kort beskrivelse af kunstnerens motivation for at have et atelier på netop FABRIKKEN
 • Omfang af påtænkt anvendelse af atelier samt påtænkt anvendelse af FABRIKKENs andre faciliteter

Ansøgningens form: 1-2 A4-sider skriftlig ansøgning samt CV på max. 1 side. Inkluder desuden max. 5 billedeksempler samt et par relevante links og kontaktoplysninger.

Hvis du er interesseret i begge de udbudte atelierer, bedes du tydeligt angive en prioriteret rækkefølge.

Ansøgningen sendes som én samlet pdf, der navngives med ansøgers navn(e). Ansøgningen sendes til application(at)ffkd.dk og skal være os i hænde senest søndag d. 11. september 2022 kl. 23:59.


FABRIKKENs bestyrelse vurderer ansøgningerne og træffer afgørelsen. Du/I kan forvente svar på ansøgningen senest i uge 38.


Har du spørgsmål, kan du kontakte Maria Gry Bregnbak på mb(at)ffkd.dk eller på tlf. 32 54 94 24.


Om FABRIKKEN

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierbygning. Omtrent 70 professionelle billedkunstnere og designere arbejder dagligt i husets 50 atelierer, samt i den 1.000 m2 store produktionshal. FABRIKKEN er en professionel kunstinstitution, som ligeledes driver residencyprogrammer for udenlandske kunstnere og kuratorer og er initiativtagere til kunstplatformen ’FABRIKKEN Afd. AC’ i Amager Centret.

Ud over attraktive arbejdsrum har vi arrangementer med vores udenlandske gæstekunstnere, årlige arrangementer der åbner dørene for offentligheden, kuratorbesøg og andet, der styrker fagligheden og det kollegiale fællesskab.


FABRIKKEN er støttet af Københavns Kommune og Det Obelske Familiefond.