Expired: OPEN CALL for kunstnere i Midtjylland – Residency i Varberg

25.04.22 | Opslagstavle

I samarbejde med organisationen Konst i Halland tilbyder Aarhus Billedkunstcenter et residency i Varberg. Opholdet kan søges af en billedkunstner bosat i Region Midtjylland, der er interesseret i få arbejdsro og lære Halland bedre at kende.

Konst i Halland er et regionalt ressourcecenter for billedkunstnere og en del af Hallands Konstmuseum. Organisationen har som formål at styrke lokale kunstmiljøer gennem netværk, research, kompetenceudvikling og andre aktiviteter, der skaber professionelle arbejdsmuligheder for billedkunstnere.

 

Residency placering: Varberg, Sverige

Datoer: d. 1. – 20. september 2022

Stipendie (skal dække rejseudgifter): 18.000 DKK

Ansøgningsfrist: d. 1. maj 2022

 

Den udvalgte kunstner fra Midtjylland besøger regionen Halland i 20 dage. Varberg Kommune er midt i et spændende byudviklingsprojekt, Vestkystbanen, som skal blive Varbergs kreative midtpunkt. Byen har en livlig kunstscene og er desuden et populært rejsemål som kurby med gode surfing muligheder samt skov og naturreservat. Området har tidligere hørt til Danmark og der er mulighed for at fordybe sig i den dansk-svenske kulturhistorie. Konst i Halland vil sammen med residenten lave et program for opholdet med besøg hos forskellige kunstinstitutioner i både Varberg og andre byer i regionen. Programmet planlægges afhængigt af kunstnerens interesser. Tanken er at forbinde kunstneren med forskellige mennesker på den kulturelle scene og skabe grobund for kunstnerisk research og dialog.

 

Kunstneren får en arbejdsplads i KKV konstnärernas kollektivverkstad, et kunstnerdrevet værksted med fokus på grafik. KKV er et mangeårigt samlingsrum for diverse billedkunstnere i Varberg og præsenterer en naturlig måde at møde lokale kunstnere på.

Kunstneren får mulighed for at holde et oplæg eller en workshop i samarbejde med KKV i Varberg kommune og Konst i Halland. En cykel vil blive stillet til rådighed.

Kunstneren skal bo i Fästningens vandrarhem, et hostel inden for Varbergs historisk fæstning, som har udsigt over havet og ligger kun et par hundrede meter fra KKV og Varbergs centrum, hvor Kulturhuset Komediaten og Varbergs Kunsthal ligger. Der er fælles køkken, brusebad og toilet, og håndvask og spejl på værelset.

 

mere info: https://aabkc.dk/begivenhed/open-call-residency-i-varberg