Open Call: Grafisk residency i New York

26.02.24 | Open Call

Er du kunstner med en særlig interesse i grafik- og trykproduktion? Så kan du nu søge om at deltage i vores Summerworks residency i New York i juli 2024. Deadline for ansøgning er fredag den 22. marts kl. 12.00.

Art Hub Copenhagen har endnu en gang slået sig sammen med The Elizabeth Foundation for the Arts (EFA) for at tilbyde fire kunstnere et fire ugers ophold på Academic Guest House i New York. Residenciet fokuserer på grafisk produktion og på at udvikle deltagernes netværk i et internationalt miljø.

Ud over den ene måneds ophold i New York skal residenterne deltage i to til tre forberedelsesmøder hos Art Hub Copenhagen på Halmtorvet i København. Disse møder finder sted i maj og juni 2024 og giver residenterne mulighed for at stille spørgsmål og møde hinanden samt møde EFA online. Kurator og projektleder Marie Braad Larsen vil ligeledes hjælpe med at koordinere og forberede opholdet.

Som en del af Summerworks skal residenterne blandt andet lave en mindre præsentation af deres praksis i EFA’s lokaler og har mulighed for at lave en efterfølgende præsentation af udvalgte skitser fra opholdet hos SKITSE i København.

~

HVEM KAN SØGE?

AHC værdsætter diversitet højt. Vi opfordrer derfor alle uanset alder, køn, etnicitet, seksuel orientering, og identitet at søge.
Summerworks er åbent for alle færdiguddannede, professionelle kunstnere, der har base i Danmark og er berettiget til et ESTA-visum (man er selv ansvarlig for at ansøge om ESTA og sørge for egen forsikring).

Der er følgende krav til ansøgeren:

• Erfaring med traditionel grafik og grafisk produktion.

• Interesse i at udvide netværk ved at deltage i EFA-programmet, herunder kurator-, atelier- og galleribesøg, studieture og sociale arrangementer.

• Deltagelse i forberedelserne og afviklingen af præsentation på EFA og efterfølgende på SKITSE på Nørrebro i København.

• Deltagelse i to-tre møder i maj og juni forud for opholdet (dels i København, dels online).

• Mulighed for at være til stede i New York som minimum i perioden 1. – 31. juli 2024.

• Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at søge Summerworks, hvis du allerede har deltaget i AHC’s Art Hub Residency eller Residency To Go.

~

SUMMERWORKS 2024 INDEHOLDER:

• Dækning af rejseudgifter (fly tur/retur CPH/NYC).

• Indkvartering i Academic Guest House i individuelle lejligheder.

• 24-timers adgang til et fællesatelier på 34 m2 hos EFA.

• Gratis adgang til EFA’s Robert Blackburn Printmaking Workshop inden for arbejdstiden (ons-søn kl. 12.00–19.00). Se listen over faciliteter her.

• Adgang til mødelokale hos EFA.

• En introduktion til den lokale kunstscene samt ekskursioner, atelierbesøg med kuratorer og kritikere.

• Open Studio-arrangement hos EFA samt efterfølgende præsentation hos SKITSE i København.

• Et mindre beløb til dækning af produktionsudgifter, deltagelse i workshops og undervisning.

~

SÅDAN SØGER DU:

Din ansøgning skal skrives på engelsk og indeholde følgende:

• Kort motiveret ansøgning (max. 1 A4-side)

• CV (max. 1 A4-side)

• Eksempler på dit arbejde (max. 2 A4-sider)

• En kort biografi på engelsk (max. 150 ord), der efterfølgende kan bruges i forbindelse med præsentation på Art Hub Copenhagen og EFA’s formidlingsplatforme.

Ansøgningen skal indsendes som én samlet PDF-fil (max 5 MB) til ansogning@arthubcopenhagen.dk. Skriv ’Summerworks 2024’ i emnefeltet.

Ansøgningsfrist: 22. marts 2024 kl. 12.00.

Ansøgningerne vil blive bedømt af en jury bestående af i alt tre kunstfaglige kapaciteter, to eksterne medlemmer, samt en repræsentant for Art Hub Copenhagen.

Har du spørgsmål, kan du kontakte kurator og projektleder Marie Braad Larsen på mb@arthubcopenhagen.dk

~

OM ELIZABETH FOUNDATION FOR THE ARTS (EFA)
EFA er en velgørende organisation, der specifikt arbejder med at give kunstnere inden for alle fagområder adgang til værksteder og arbejdsmiljø, der understøtter deres kunstneriske udvikling. Robert Blackburn Printmaking Workshop (RBPMW), som drives af EFA, er det ældste community-printværksted i USA. RBPMW er ikke kun et værksted, der giver professionelle kunstnere mulighed for at arbejde med tryk i kvalitetsfaciliteter, RBPMW er også forpligtet på at inspirere og fremme et mangfoldigt kunstnerisk samfund. Læs mere her.

OM ACADEMIC GUEST HOUSE, BIKUBENFONDEN
Academic Guest House er en del af en palæ-ejendom beliggende i en stille sidegade tæt på Central Park, New York. Huset rummer fuldt møblerede og indflytningsklare lejligheder. Som resident får du din egen lejlighed, men da du deler hus med andre, er det vigtigt at tage hensyn til fællesskabet. Bemærk venligst, at Academic Guest House ikke tilbyder indkvartering til kærester, ægtefæller eller børn. Læs mere her.

Læs om Open Call’et her.