Opfordring til kulturministeren

06.06.24 | Nyheder

Billedkunstnernes Forbund har i dag delt en opfordring på de sociale medier til kulturminister Jakob-Engel-Schmidt om at bevare virksomheders mulighed for at trække indkøb af kunst fra i skat.

Inden for de nærmeste dage forventes Folketingets partier at træffe en afgørelse, der kan få stor betydning for billedkunstneres indtjeningsmuligheder. Som tidligere beskrevet har det såkaldte Frigast-udvalg anbefalet at fjerne virksomheders mulighed for at trække køb af kunst fra i skat. Virksomhedernes køb af ny dansk kunst udgør en væsentlig andel af det samlede marked for billedkunst, nemlig 14 procent ifølge den seneste opgørelse på området. Hvis forslaget gennemføres, vil det altså medføre et betydeligt indtægtstab.

Derfor appellerer vi til kulturministeren, der siden sin tiltrædelse har landet reformer og tilført penge til gavn for kunsten og kulturen i Danmark. Afskaffes ordningen vil det være en katastrofe for dansk billedkunst, fordi virksomhedernes kunstindkøb udgør en stor del af det samlede kunstmarked. Billedkunstnerne vil miste en stor del af deres indtægtsgrundlag, og færre danskere vil møde kunsten i deres hverdag.

Find opfordringerne til kulturministeren på LinkedIn, Facebook og Instagram og del dem meget gerne.

I Berlingske har forperson Marie Thams desuden skrevet dette indlæg: Spareforslag er en bombe under dansk billedkunst (bag betalingsmur)

Læs også Marie Thams’ leder i det seneste nummer af Fagbladet Billedkunstneren

Læs BKF’s pressemeddelelse fra 21. februar

Læs Danske Galleriers indlæg i Altinget om fradrag på kunstkøb: Lad ordningen bestå

 

Foto: Nana Reimers