Ophold i Gammel Have, Fyn

05.12.23 | Opslagstavle

I landsbyen Sødinge ved Ringe på Midtfyn – 20 kilometer fra Odense – ligger huset ”Gammel Have”, hvor nordiske forfattere og andre kunstnere, der har brug for ro og inspiration, kan søge om ophold.

”Gammel Have” ejes af en fond, og det står stort set som det blev beboet af giveren Margrethe Hansen, en usædvanlig kvinde, præget af dansk højskole- og landbokultur. Huset er godt vedligeholdt i respekt for det gamle interiør, og det indeholder arbejdsværelse, stor stue, to soveværelser med fire senge, køkken, bryggers og badeværelse. Sengetøj, lagener og håndklæder forefindes. Der er hurtigt Wi-Fi-netværk med fiberforbindelse.

I en anneksbygning findes et moderne atelier med gode arbejdsforhold for billedkunstnere. Andre vil dog også kunne finde inspiration og arbejdsro i det store og lyse lokale.

Udenfor ligger de åbne marker, hvorfra hare og rådyr af og til søger tæt på huset.

I Sødinge findes stadig meget af det gamle landsbymiljø med stråtækte bindingsværksgårde. Huset har en smuk have, det ligger fredeligt i landlige omgivelser, der indbyder til gå- og cykelture. Der er tre kilometer til Ringe, som har togforbindelse i timedrift til Odense og Svendborg, mange butikker og en ugentlig torvedag. Byen har også et moderne bibliotek, biograf og svømmehal – for at nævne noget.

Opholdets varighed er typisk en måned, eventuelt flere. Den månedlige leje lyder på 3.700 danske kroner fra april til og med september. Dertil kommer el/varme, som afregnes efter forbrug. Resten af året (oktober-marts) er prisen 2.700 kroner om måneden samt den del af el- og varmeudgiften, som overstiger 2.000 kroner om måneden.

Ansøgning og ledige perioder

Ansøgninger om ophold i 2024 kan ventes besvaret i løbet af få dage. Ledige måneder i 2024 er oktober, november og december. I øvrigt henledes opmærksomheden på vores hjemmeside, der findes på gammelhave.dk. Webstedet har blandt andet en kalender med optagede/ledige perioder i huset og billeder af eksteriører og interiører fra ”Gammel Have”.

Ansøgning sendes til advokat Peter Flint Jensen, Vestergade 13, DK-5750 Ringe, Danmark, som også gerne svarer på praktiske spørgsmål på telefon (+45) 20 23 39 70.