Seminar: Kunst og solpaneler

21.05.24 | Events

Seminar for BKF-kunstnere om nye muligheder for at lave kunstværker der fungerer som solpaneler.

Sted: Dansk Solenergi Flensbjerg 8, 4960 Holeby, Lolland
d. 1 juni 2024 kl 11.00 – 15.00

BKF Storstrøm-kunstneren Bo Karberg www.bokarberg.dk og direktør Ken Hem Jensen fra Dansk Solenergi, har siden 2008 arbejdet sammen omkring fremstilling af en række kunstværker med integrerede solceller. Dansk solenergi har verdenspatent på CFR-farvede (Colour, Form, Reflection) solcellemoduler, som igennem de sidste ca. 10 år har gjort det muligt at fremstille indfarvede solpaneler i alle mulige farver og formater til integrering i tage og på facader.

Bo Karberg siger ” I forbindelse med min deltagelse i 17 gavle i Brande i 2022, har Ken Hem Jensen og undertegnet i tæt samarbejde lykkedes at videreudvikle denne CFR teknologi til også at kunne printe billedfiler- feks billedkunst!- som en integreret del af solpaneler. Dette uden at gå nævneværdigt på kompromis med energiproduktionen – ca.minus 10-15 % . Panelerne kan enten være i traditionelle glasformater i alle mulige størrelser og former- eller lamineres på en baggrund af tynde og fleksible aluplader, som også relativt billigt kan udskæres og til en vis grad bøjes- feks som en del af mere skulpturelle former.
Vi ser denne udvikling som unik for den grønne omstilling – Dette er et helt nyt medie for billedkunstnere , arkitekter og i øvrigt alle kreative mennesker. ”Bo Karberg og Ken Hem Jensen inviterer kunstnere fra BKF Storstrøm til et seminar, hvor nogle af de mange muligheder – set både fra en kunstners perspektiv og virksomhed – vil blive præsenteret . Vi får en guidet rundvisning på fabrikken og kommer her helt ind i maskinrummet. Efterfølgende grundig samtale og introduktion til de forskellige teknikker og metoder som kan være relevante for kunstnere. Der serveres en let anretning.

Det kan anbefales at se hjemmesiden 

Tilmelding sker via parul_modha@hotmail.com

 

Foto: “Jorden Sang” – Min Købmand Asp Langhøj – Struer 2022 og “I have a Dream” – In Situ Lolland 2023