BKF deltager på årets Folkemøde

07.06.23 | Nyheder

Efter nogle års fravær er BKF tilbage på Folkemødet, der i år foregår 15.-17. juni – som sædvanlig i Allinge på Bornholm.

BKF er ved årets Folkemøde vært ved to arrangementer om henholdsvis klima og kunst på gadeplan.

Torsdag den 15. juni kl. 14.00-14.30 inviterer vi til en debat med overskriften ’Er kunsten grøn?’: Ny teknologi alene er ikke nok til at afværge klimakrisen. Vi mennesker må være en del af løsningen, og derfor har kunsten sin naturlige plads i den grønne omstilling. Men hvordan kan kunstnere og beslutningstagere finde hinanden i helhjertede bæredygtige løsninger i den grønne omstilling for eksempel inden for byggebranchen og i konkrete klimaudfordringer ved kysterne? Et panel bestående af Anne Højer Simonsen, vicedirektør, område for Klima, grøn omstilling og energi i DI, Christian Gade Bjerrum, medstifter og leder af Bæredygtigt Kulturliv NU, Henrik Lindved Bang, direktør i Bygherreforeningen samt Marie Thams, forperson i BKF, vil diskutere, hvordan kunsten kan bidrage til nye grønne løsninger.

Dagen efter, fredag den 16. juni kl. 11.30-12.00, er overskriften ’Kunst i gadeplan’, hvor kunstens udfordringer og muligheder på gadeplan vil blive diskuteret: Kan kunst være med til at skabe rum for et aktivt medborgerskab? Hvordan inddrages borgerne i kunstprojekterne, og hvilke stemmer kommer til orde? Kurator Matthias Hvass Borello fra Maria Projektet i Mariakirken på Istedgade i København og Søren-Emil Schütt fra kunstplatformen Til Vægs fra AKB Lundtoftegade på Nørrebro udgør panelet sammen med Marie Thams.

Begge debatter finder sted i D12 – Galleri Galschiøt & ArtPolitico.

 

Foto: Fra Til Vægs’ kunstperformance Helbredelsen på Nørrebro. Foto: Marina Castagna