BKF inviterer til Juxtapose Art Fair

28.08.23 | Nyheder

På weekendens Juxtapose Art Fair har Billedkunstnernes Forbund inviteret to danske kunstnerdrevne udstillingssteder, Andromeda 8220 fra Aarhus og M100 fra Odense, der har fået frie hænder til at præsentere, hvad der optager dem hver især. BKF-medlemmer får rabat på adgangsbilletten.

Søndag den 3. september kl. 13.30 og 14.30, vil medstifter og leder af Andromeda 8220, Aysha Amin, præsentere galleriets fokus og mål på Radar. Amin vil fremføre et visuelt, sonisk og talt manifest, der udforsker komplekse rum, hybriditet, tværfaglige samarbejder, historiearkivering, design med fremtidige generationer samt eksperimenter med fejl, parasitter og kys.

Også på søndag, kl. 15.00-16.00, vil M100 fra Odense præsentere ’The M100 Talk Show’ på Radar. Her vil inviterede gæster udfordres med spørgsmål, der tager fat på kunstnerdrevne udstillingssteders identitet og relevans. Med mikrofonen på gaden fanges stemningen blandt odenseanere og politikere med voxpop-videoer; hvem kender egentlig til denne platform for samtidskunst, og hvem brænder for, at Odense har et kunstnerdrevet udstillingssted? M100’s udstillingsarrangører Tine Oksbjerg og Mikkel Larris vil på deres helt egen humoristiske måde bringe os svarene og belyse, hvorfor det at drive et lokalt udstillingssted kan være et sandt ’eventyr’.

Som medlem af BKF får du en rabat på 50 kroner på adgangsbilletten, gælder alle tre dage samt messens katalog.

Om udstillingsstederne

Aysha Amin

Andromeda 8220 er et kunst- og arkitekturgalleri, der er aktivt inden for samarbejdsprojekter. Galleriet, der har haft base i Gellerup siden 2017, arbejder på tværs af discipliner, geografier og erfaringer. Det udforsker alternative verdener, tidslinjer, arkiveringsprocesser og værktøjer til kreativ udfoldelse og handling.

Aysha Amin (f. 1996) er kunstner, kurator og arkitektstuderende, og bor og arbejder i Aarhus. Hun er bidragyder til arkitekturmagasinet The Funambulist (Paris), medkurator for CAFx Aarhus Arkitektur Festival og projektleder for ’Vi Fællesskaber Vores By’. Siden 2018 har hendes projekter været præsenteret i både Danmark og i udlandet, blandt andet på Nikolaj Kunsthal i 2022, Art Hub

Copenhagen i 2021, på den digitale platform ’Hydrocapsules.love’ på den 11. Berlin Biennale i 2020 og i ’Dimensions of Citizenship’ i den amerikanske pavillon på Arkitekturbiennalen i Venedig i 2018.

Mikkel Larris og Stine Oksbjerg. Foto: M100

M100 er et udstillingssted for samtidskunst i Odense, som viser ny, eksperimenterede samtidskunst. M100 har planlagt seks udstillinger i 2023. Udstillingsrækken skal vise et bredt udsnit af den aktuelle samtidskunst i flere forskellige former og formater. Udstillingsstedet har været – og ønsker fortsat at være – et sted for udviklingen af samtidskunst og faglig udveksling mellem kunstnere og kunstinteresserede i Odense, på Fyn og Danmark. M100 er derudover netværkspartnere i projektet Perspektivregion www.perspektivregion.eu, et projekt der arbejder med forholdet i grænseregionen mellem Tyskland og Danmark.

Se hele Juxtapose Art Fairs program her.

 

Foto øverst: Juxtapose Art Fair 2021, hovedudstilling. Foto: Mariana Gil