Den kunstnerdrevne scene blomstrer

07.05.21 | Nyheder

Nye kunstnerstyrede udstillingssteder, kunstnerkollektiver og midlertidige projektrum dukker op, gamle forsvinder – og under coronakrisen er mange nye, kunstnerdrevne initiativer, der nytænker mødet mellem kunst og publikum, piblet frem i kunstlivets underskov.

BKF har lavet en ny, opdateret oversigt over steder, projekter og grupper rundt om i hele landet. Med ca. 80 steder er den nye oversigt mere omfattende end foregående år.  BKF’s formand Nis Rømer peger på, at billedkunstnere i løbet af det seneste års tids coronakrise har skabt mange nye, spændende projekter, som får kunsten ud til publikum trods nedlukninger og restriktioner:

“Kunstnere er eminent gode til at udvikle nye, kreative udstillingsformater, som giver publikum  mulighed for at få kunsten ind i hverdagen, også med de nye vilkår, som COVID-19 har skabt,” siger han.

På oversigten finder du også steder, der pt er lukket – men som stadig har websites med spændende kunstprojekter at gå på opdagelse i.

Mangler der nogen? Tilføjelser/rettelser modtages meget gerne på mk@bkf.dk

Se BKF’s oversigt over kunstnerdrevne udstillingssteder her…

Foto øverst: Ida Kvetny: Demos. (2021)
Billedkunstner Ida Kvetny er én af kræfterne bag den nye kunstnerdrevne udstillingsplatform  Radar Contemporary, der lige nu kan opleves i ARoS Public under temaet Monstrøse maskiner. Her reflekterer danske og internationale kunstnere over, hvorfor vi ofte frygter ny teknologi, og hvordan det præger vores teknologiopfattelse.

Blandt de medvirkende kunstnere er Uffe Isolotto, der skal repræsentere Danmark på Venedig Biennalen 2021 og Amalie Smith, der netop er udvalgt til 2021 Triennial på NEW Museum i New York. Derudover vises værker af Andreas Refsgaard, Black Quantum Futurism, Diana Velasco, Ida Kvetny, Kristoffer Ørum, Lawrence Lek, Morehshin Allahyari og Stephanie Dinkins. Værkerne er udvalgt af kunsthistoriker Ida Schyum. Monstrøse maskiner kan opleves i ARoS Public fra d. 7. maj – 10. juli 2021.