Her er vinderne af BKF-prisen 2020

14.06.20 | Nyheder

Tre markante selvorganiserede udstillingsplatforme er vindere af BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2020:

Til Vægs – læs juryens motiveringstale her…

f.eks. – læs juryens motiveringstale her…

Skovsnogen – Deep Forest Artland – læs juryens motiveringstale her…

Fra venstre: Rikke Ehlers Nilsson og Scott William Raby fra platformen f.eks., Karoline W. Andersen, Mette Nisgaard Larsen og Søren-Emil Schütt fra Til Vægs, Aksel Kror, René Schmidt og Jørn Lindhardtsen fra Skovsnogen – Deep Forest Artland. Fotos: Rine Rodin og BKF.

 

Navnene på de tre vindere blev afsløret lørdag d. 13. juni blev ved en festlig, men pga. coronasituationen ganske lille, prisuddeling i Den Frie Udstilllingsbygning.

Med æren følger en check på 25.000,- der stammer fra billedkunstens kollektive ophavsretsmidler i VISDA samt vinderstatuetten Artistrun Space skabt af skulptør Anders Bonnesen. 

Juryen, der udover BKF’s formand Nis Rømer bestod af Malene Dam fra Vermilion Sands og Farid Salti fra Kunsthal ved siden af, var på en svær opgave, da de valgte vinderne ud af et stærkt felt på i alt 65 nominerede steder og en shortliste på seks skarpe finalister.

“Nogle af de steder, juryen har set på, er lavet af det stof som kunsthistorien bliver skrevet af. Unikke fortællinger om den tid, vi er i, og om de emner, der driver kunstnere til et årelangt engagement i et emne, en sag eller nogle æstetiske udforskninger, som verden endnu ikke har set. Men det er også en utaknemmelig opgave, for der er meget meget mere kvalitet, end vi kan præmiere,” sagde BKF’s formand Nis Rømer ved prisuddelingen.

At gå med idéerne
“Nedlukningen har naturligvis også været en udfordring for de kunstnerdrevne steder. Vi har savnet jer som vores ekstra dagligstue og udvidede bevidsthed. Jeg håber at alle komme med igen, men er også bevidst om, at steder kommer og går. Det er en del af dynamikken, at noget kan lukke, for at noget andet kan opstå. Det lange træk er nødvendigt for at bygge op og skabe relationer, men andre gange handler det om at gå på en idé, som gjaldt det livet, og fejle eller lykkes så stort som muligt.”

Seks kunstnerdrevne steder var på juryens shortliste. Se hele shortlisten her…

I alt var 65 steder nominerede, det største antal nogensinde. Se alle nominerede her…

Baggrund om BKF-prisen og tidligere års vindere her…

Ved prisuddelingen opførte kunstnergruppen Syvende og Sidst en musikalsk performance. Koret bestod ved denne lejlighed af: Tine Tvergaard, Birgite Lundtoft, Mia Edelgart og Maria la Cour. Fotos: BKF. Foto af alle vinderne øverst på siden: Rine Rodin.