Krænkende adfærd i kunstlivet undersøges

18.12.17 | Nyheder

Er der et problem med krænkende adfærd på den danske kunstscene?

Det spørgsmål stiller mange sig i kølvandet på den internationale #MeToo bevægelse, der de seneste måneder har synliggjort krænkelser, sexchikane og overgreb, først i underholdnings- og kulturbranchen, siden også i andre samfundssektorer.

I Sverige er 1.625 personer stået frem under hashtagget #konstnärligfrihet (#kunstneriskfrihed), og har fortalt åbent om magtmisbrug og seksuelle krænkelser der finder sted på den svenske kunstscene.

Herhjemme har BKF’s fagblad Billedkunstneren tidligere efterlyst danske billedkunstneres erfaringer, og senest har kunstplatformen IDOART lanceret en spørgeskemaundersøgelse for at afdække, om der er lignende historier som dem, der er offentliggjort i Sverige, på den danske kunstscene.

Deltag i IDOARTs undersøgelse her…

Billedkunstnernes Forbund bakker op om IDOARTs undersøgelse og håber, at så mange som muligt vil deltage ved at svare på spørgsmålene. Hensigten med undersøgelsen er at gøre alle i kunstlivet klogere på problemets omfang og karakter, så vi sammen kan sikre en tryg og respektfuld kunstscene.

Har du erfaringer med krænkende adfærd af seksuel karakter og vil du fortælle om det til BKF’s fagblad Billedkunstneren? BKF behandler dine oplysninger fortroligt og du bestemmer selv, om du vil være anonym i en eventuel artikel i bladet.
Skriv til redaktør Julie Elmhøj eller journalist Miriam Katz