Ny medlemsfordel for BKF’ere: Kollektiv forsikring

17.12.20 | Nyheder

Det er lykkedes BKF at forhandle en fordelagtig forsikringsordning hjem for forbundets medlemmer. Det betyder, at du som medlem af Billedkunstnernes Forbund fra 1. januar 2021 er omfattet af en kollektiv erhvervs- og produktansvarsforsikring, fortæller BKF’s sekretariatsleder Klaus Pedersen:

“Der er tale om en erhvervs- og produktansvarsforsikring hos TRYG, som dækker, hvis man som kunstner f.eks. kommer til at ødelægge noget i forbindelse med realisering af en udstilling eller et kunstprojekt. Forsikringen dækker også økonomiske udgifter, hvis et værk f.eks. falder ned og volder skade på andre. Det giver tryghed, hvis uheldet er ude, og ofte er en sådan forsikring også et krav fra opdragsgivere, f.eks. i forbindelse med udsmykningsopgaver.”

Spar penge
Den nye BKF-forsikring dækker i Norden og Tyskland og omfatter det erstatningsansvar på ting og personer, som du ved udøvelse af dit hverv som billedkunstner kan blive pålagt, f.eks. skader i forbindelse med udstillinger, kunstopgaver mv.

Hvis du selv har tegnet en erhvervsansvarsforsikring, kan du med fordel opsige den, fordi du fra januar 2021 er omfattet af BKF’s forsikringsordning.

Forsikringen gælder alle fuldt betalende medlemmer, dvs. at den ikke gælder for studentermedlemmer. Udgiften til forsikringsordningen finansieres ved en kontingentstigning på 10 kr. i kvartalet fra januar 2021.

Hvis du får brug for at få dækket en skade, skal du kontakte BKF, som så videresender din henvendelse til TRYG.

Læs mere om BKF’s nye forsikringsordning – og om, hvordan du gør brug af den – her…