Expired: Ny satsning på børns og unges møde med billedkunst

28.07.13 | Nyheder

Statens Kunstråds Billedkunstudvalg har netop reserveret 3,3 mio. kroner til et eller flere treårige projekter, som skal sætte spot på børns og unges møde med billedkunsten.

Formålet er at samle institutioner og organisationer med erfaring og interesse i at arbejde med billedkunst i relation til børn og unge samt at finansiere modelforsøg med undervisning af børn og unge, som kan pege på fremtidige løsninger og initiativer for området.

Jette Gejl, formand for Statens Kunstråds Billedkunstudvalg, siger:
“Vi har haft nogle gode drøftelser med institutioner og organisationer, som arbejder med børn, unge og billedkunst. Og vi har vurderet, at miljøet trænger til en økonomisk håndsrækning for at kunne samle de mange gode kræfter, så de sammen kan pege på en fremtidig strategi for området.”

Formand for Statens Kunstråd, Rune Gade, supplerer:
“Børn og unge har altid været en væsentlig prioritering i Kunstrådets handlingsplaner, og jeg er glad for, at rådets midler nu også anvendes på en indsats for børns og unges møde med billedkunst. I Kunstrådsregi og i relation til børn og unge har musikken altid haft en særlig status. Det er fint, at billedkunsten nu også får et stort løft.”

Relevante enkeltpersoner, organisationer og institutioner eller sammenslutninger heraf opfordres til at søge inden fristen:

30. september 2013.

Læs om kriterier og ansøgning, klik her…