Stor interesse for seminar om nye kunstplatforme

20.11.19 | Nyheder

Der var fuldt hus, da Billedkunstnernes Forbund (BKF) i samarbejde med Astrid Noacks Atelier inviterede til seminaret ‘Kunstlivets nye infrastrukturer – samarbejder og platforme for kunstnerisk produktion’.

Seminaret fandt sted torsdag d. 14. november 2019 på Det Kgl. Kunstakademis Billedkunstskoler.

De syv danske og udenlandske oplægsholderne kom både fra det selvorganiserede og det institutionelle kunstliv, og alle har på forskellig vis udviklet rammer for deres virksomhed, som understøtter kunstneres arbejde.

F.eks. som franske Bétonsalon – Center for Art and Research i Paris, hvor kunstnere ikke kun tilbydes residencies og udstillinger, men også får en platform for at indgå tværfaglige og tværinstitutionelle samarbejder med både universitetsforskere og større institutioner som Centre Pompidou.

Eller som norske PRAKSIS, der har til huse i Oslo, hvor kunstnere på residency ikke forpligtes til at producere udstillinger eller værker, men får et fælles rum til at udvikles og inspireres sammen med kolleger fra hele verden.

Fælles for de eksempler, der blev præsenteret, var villigheden til at lytte og fleksibelt tilpasse sig kunstneres arbejdsprocesser. De kunstinstitutioner, udstillingssteder og organisationer, oplægsholderne fortalte om, var alle gennemsyret af en stærk nysgerrighed og interesse for sammen med kunstnerne at udvikle nye rammer, der gør det muligt at forske, udvikle, skabe og vise samtidskunsten. Ofte i tværfaglige samarbejder og med en stærk forankring i lokalmiljøet. Afgørende kvaliteter, hvis man vil have et mangfoldigt og dynamisk kunstliv!

Tak til det engagerede publikum og til oplægsholderne:

Mélanie Bouteloup, leder af Bétonsalon – Center for Art and Research i Paris.

Kirsten Dufour, kunstner og kunstnerisk leder, Astrid Noacks Atelier.

Johan Forsman, leder af SKOGEN, kunstnerdrevet hus i Gøteborg.

Nicholas John Jones, leder af kunstplatformen PRAKSIS, Oslo

Lotte Juul Petersen, tidligere Wysing Arts Centre i Cambridge, nu leder af Rønnebæksholm

Sonja Lillebæk Christensen og Aske Thiberg fra det kunstnerdrevne udstillingssted Sydhavn Station, der sammen med BKF står bag nyt residency for nyudannede kunstnere: St Residens

Også stor tak til billedkunstner Lise Skou, der bidrog med performancen Service Act Manifest Series 2.

Fotos: Uffe Weng / BKF.

 Seminaret blev modereret af Charlotte Præstegaard Schwartz, Astrid Noacks Atelier.

Lise Skou: Service Act Manifest Series 2. Performance.