Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder

13.10.17 | Nyheder

Mange mødte op for at fejre kunstnernes egne udstillingsrum fredag 13. oktober til BKF-prisfesten Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2017 i Carlsberg Akademi i København.

“Det har været vanskeligt at vælge og vi ville ønske, at vi kunne præmiere langt flere, for kvaliteten, antallet og aktiviteten er overvældende,” sagde BKF’s formand Nis Rømer, inden han løftede sløret for årets vindere:

Ringsted Galleriet, Vermilion Sands og rum46.

“Der følger ingen betingelser med pengene, andet end at de er til fremadrettet aktivitet. Vi håber I vil blive ved med at give os fantastiske kunstoplevelser fremover.”

‘Et sted, der tager det internationale ind og peger ud i verden’

Vermilion Sands, læs juryens motivering her…

 

 

 

 

‘Det er politisk, det har kant og det har taget mange af de væsentligste spørgsmål i vores tid op’

rum46, læs juryens motivering her…

 

 

‘Passion, vedholdenhed og højt niveau’

Ringsted Galleriet, læs juryens motivering her…

 

 

 

Pris og hæder
Vinder-stederne præmieres med hver 25.000,- Pengene kommer fra BKF’s andel af Copydans kollektive midler. Udover penge og hæder får vinderne hver en statuette, lavet af billedhugger Anders Bonnesen: ‘Artist Run Space’.

Et hus med historie
Villaen, hvor BKF’s prisfest for kunstnerdrevne udstillingssteder fandt sted, emmer af overskud, sagde Nis Rømer i sin velkomsttale, som han holdt fra talerstolen i husets smukke vinterhave, Pompejisalen.

“Bryggeren vidste, hvor vigtig kunsten er – både for individet og for samfundet. I spisesalen kan man se en frise af Betel Thorvaldsen og Niels Bohr boede her i 31 år og kaldte terrassen ude foran for ‘et gemmested for tankerne’. Han så ud over de mange sjældne nåle- og løvtræer, som J.C. Jacobsen bragte hjem fra sine rejser i Europa. Han har gået rundt med sin pibe netop her hvor vi står, i det der engang var et væksthus fyldt med sjældne planter,” sagde Nis Rømer.

“Vi synes, det er et passende sted at fejre kunstnerisk virkelyst og noget af det mest avantgardistiske, eksperimenterende og sociale vi har på kunstscenen. Den kunstnerdrevne kunstscene er i sig selv et væksthus, hvor en masse nyt bryder frem og kultiveres til værker, og hvor det, der senere får international anerkendelse ses kan for første gang.”

“Det er et felt, der er flygtigt og hele tiden i forandring. Hvor kunstnere arbejder idealistisk for, sammen med deres kolleger, at skabe kunst for alle. Og hvor man som publikum får nogle af de bedste oplevelser og opdager kunstnere, man kommer til at følge mange år frem.”

Læs om baggrunden for prisen, kriterier og juryen 2017 her…

BKF’s formand Nis Rømer uddelte priserne ved en festlig sammenkomst 13. oktober 2017 i Carlsberg Akademis Pompejisal i København. Tak til Carlsbergfondet for at stille huset til rådighed for prisfesten. Fotos: Katrine Møbius.