BKF-pris hylder kunstnernes egne udstillingssteder

»Kunstneres egne udstillingssteder og projekter er drevet af et beundringsværdigt engagement og er ofte finansieret af kunstnernes egne midler. De spiller en vigtig rolle for udviklingen i hele kunstlivet, og fortjener langt mere anerkendelse og synlighed.«

Vinderstatuetten Artist Run er skabt af billedhugger Anders Bonnesen.

Sådan lyder det fra Nis Rømer, formand for Billedkunstnernes Forbund (BKF), der sammen med forbundets bestyrelse står bag BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder.

Læs: Her er vinderne af BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2020

Læs: Her er juryens shortliste til BKF-prisen 2020…

Læs: Her er alle de nominerede til BKF-prisen 2020…

Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2020 består af tre præmieringer på hver 25.000 kr., som i år skulle have været uddelt d. 16. maj.

Prisuddeling 13. juni 2020
Coronakrisen betød, at prisuddelingen og offentligggørelsen af vindernavnene blev udskudt til lørdag d. 13. juni. På grund af de gældende forsamlingsregler deltog et begrænset, inviteret publikum. Se videoer om prisuddelingen og vinderne på BKF’s Facebook og Instagram.

Alle kunne nominere
Frem til 4. maj 2020 har alle kunnet nominere et eller flere steder ved at sende en mail med en kort begrundelse til bkf@bkf.dk.

Kriterier
Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder kan både være permanente og midlertidige. Kriteriet er, at stedet er drevet af billedkunstnere (evt. i samarbejde med andre faggrupper). Individuelle kunstneres udstillinger kommer ikke i betragtning. Præmieringen er tænkt til nye initiativer og udstillinger fremover.

Jury vælger
En jury bestående af kunstnere fra tidligere års vindersteder samt BKF’s formand Nis Rømer vælger blandt de nominerede 6 steder til en shortliste, heraf 3 vindere.

I år består juryen udover BKF’s formand af Farid Salti og Malene Dam fra henholdsvis Kunsthal ved siden af og Vermilion Sands.


Tidligere vindere af Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder

BKF-prisen 2018

Hospital University Prison Archive

Kunsthal ved siden af

SixtyEight Art Institute

Se videoer om de seks nominerede udstillingssteder på juryens shortliste her…

Se juryens shortliste til Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2018 her…

Se alle de nominerede til Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2018 her…

Vi håber, at mange også i år vil nominere kunstnerdrevne steder. På den måde er vi alle med til at synliggøre og hylde kollegers arbejde

»Kunstnerdrevne udstillingssteder skaber faglige muligheder for andre kunstnere og bidrager med kritisk tænkning, eksperimenter og nye former for visuel kultur. Det er en særlig form for kollegiale samarbejder, der ofte eksperimenterer med rammerne og formen for, hvordan kunst kan vises. Alle bidrager de til at forny og udvikle kunstscenen. Med prisen ønsker BKF at anerkende det væsentlige kunstneriske udviklingsarbejde, der udføres i disse projekter.«

Pengene til prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder kommer fra BKF’s andel af Copydans kollektive midler, der således kommer hele standen til gode.

BKF-prisen 2017

Vinderne af Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2017. Foto: Katrine Møbius.

Vermilion Sands

Rum 46

Ringsted Galleriet

Læs reportage fra prisfesten 2017 og juryens motiveringer her…

Se video om BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2017 her…

Se alle de nominerede til Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2017, klik her…

BKF-prisen 2016

Sydhavn Station

YEARS

Huset i Asnæs

Oraum

Læs reportage fra prisfesten 2016 og motiveringerne for tildelingerne af priserne…

Læs Fagbladet Billedkunstneren #4 2016 med tema om kunstneres selvorganisering…